Close

Școala “Ferdinand I” București

Violeta Dascălu, directorul Școlii “Ferdinand I” București este deja recunoscută pentru deschidere și nenumăratele colaborări pe care le-a inițiat cu zeci de organizații neguvernamentale care contribuie la dezvoltarea școlii (foto: Oana Racheleanu, DOR). Există o preocupare constantă privind activități pentru dezvoltarea elevilor, cursuri de formare pentru cadrele didactice, precum și de implicare a părinților și comunității. Școala Ferdinand este dată adesea ca exemplu pentru crearea unei grădini pe principii de permacultură în curtea școlii, un spațiu unde elevii învăță să fie mai apropiați de natură.

Prin multitudinea de inițiative pe care le desfășoară – vedeți aici un scurt bilanț al anului 2017 – această școală chiar seamănă cu un stup plin de viață. Este îmbucurător să vedem, de asemenea, o școală care dovedește că se poate realiza un salt și în ceea ce privește comunicarea/ informarea celor interesați prin site-ul școlii, mai ales că există multe inițative care merită să fie împărtășite. Un interviu cu dna Violeta Dascălu aici.
 Puteți urmări aici un reportaj realizat de DIGI la această școală.

Prin ceea ce se întâmplă aici de ani de zile, putem spune că această școală realizează progrese pe 6 dintre cele 8 direcții urmărite în Mișcarea Zburd, astfel:


  • Facilitează învățarea
  • Sprijină profesorii să depășească orice piedică în facilitarea învățării
  • Colaborează
  • Învață continuu
  • Creează un mediu de învățare prietenos, vesel și deschis
  • Atrage și oferă resurse din/în comunitate


Pentru a face parte din Mișcarea Zburd, este necesar ca, în ultimii doi ani, o școală să fi găsit soluții pentru a transforma în realitate cel puțin 2 dintre aceste 8 direcții. Poți recomanda o școală și/sau, dacă școala ta se încadrează, un reprezentant al școlii (cadru didactic, director, un alt membru al personalului) o poate înscrie aici până la data de 31 martie 2018.